2. setkání pacientských organizací a SÚKLu

2. 7. 2012

Ve čtvrtek 28.6. proběhlo další setkání vedení Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) s pacientskými organizacemi, kterým byly sděleny následující nové informace:

  • Byly představeny webové stránky www.sukl.cz, kde pacienti najdou seznamy léků i s cenovými doplatky – důležitá je i informace, že novela zákona o veřejném zdravotním pojištění (č. 458/2011 Sb.) ruší dnem 30. června 2012 úhradu ze zdravotního pojištění u 363 léčivých přípravků, které je možné vydávat i bez lékařského předpisu. Více informací najdete na www.sukl.cz/leciva/informace-pro-pacienty-a-zdravotnicke-pracovniky.
  • SÚKL připravil prezentaci o novém informačním portálu pro veřejnost www.olecich.cz, kde pacienti najdou nejen zajímavé informace http://www.olecich.cz/sukl-informuje, ale i ceny jednotlivých léků.
  • Představen byl také měsíčník infoLISTY, kde naleznete každý měsíc články na různá témata, týkající se zdraví a léků. Tyto informace jsou připravovány lékaři a farmaceuty – http://www.olecich.cz/infolisty
  • SÚKL představil publikaci „Příběhy léků“, která je volně dostupná na www.olecich.cz/kniha-pribehy-leku i ve formátu mp3 nebo ve formátu pro čtečky a tablety.